A Mercedes nem először mutatja meg, hogy az SL új generációján dolgozik, most pedig azt is elárulta, hogy a típus történetében elsőként összkerékhajtásos változatban is készül majd a roadster.

Az SL a Mercedes egyik legrégebbi modellsorozata, 1952-ben mutatkozott be a legendás sirályszárnyas elődje, és az elegáns típus a mai napig része a stuttgarti márka kínálatának. A története folytatódik, ugyanis a Mercedes már dolgozik az utódján, amiről most mutatott néhány újabb képet, és elárult egy pár további részletet.

A típus történetében először az SL elérhető lesz a 4Matic összkerékhajtással is,

és jelenleg éppen ezt teszteli a Mercedes az északi sarkkör közelében található zárt tesztpályáján. Az újdonságot már az AMG részleg fejleszti, ezért minden változata AMG-emblémás lesz, a kínálata várhatóan a 43-tól a 73-ig terjed, az utóbbit hibrid rendszerrel is felszerelik.

A Mercedes szándéka a modellválaszték egyszerűsítése, ezért az S-osztály új generációjából valószínűleg nem készül kabrió.

Az S-osztály Cabrio helyét veheti át az új SL, ami az elődjével ellentétben újra vászontetős lesz,

kétüléses helyett 2+2 üléses utastérrel. Az új SL ezzel az AMG GT elérhetőbb alternatívája lehet majd. A bemutatója még az idén esedékes.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Szerinted ki lesz idén a Forma–1 világbajnoka? Szavazz!
Ajánlunk neked 3 gyönyörű panorámával megáldott szpotot túrázáshoz