Az olasz rendőrség nemrég mutatott egy videót, amin a szolgálati Lamborghini Huracán látható akcióban. Nem autós üldözés volt, de jó okkal siettek ennyire.

Régóta szolgál Lamborghini az olasz rendőrségnél, a legutóbb 2017-ben kaptak egy Huracánt, amit nemcsak reprezentációs célokra használnak.

Még egy Lamborghini a rendőrök jutalma

Ezt a Huracánt sem filmbe illő üldözéses jelenetekhez szánják.

De nem is autós üldözésekhez, mint gondolnánk, hanem ennél sokkal nemesebb célra. Ha szükség van rá, akkor átültetésre váró szerveket szállítanak nagy sebességgel az olasz városok közt.

A rendőrök Lamborghinije a legutóbb vesét vitt Rómából a 490 kilométerre lévő Padovába, ami minden autósnak közel öt órába telik, de a Huracán egy kicsivel több, mint két óra alatt letudta a távot, ez 233 km/órás átlagsebességet jelent. Minden megvan hozzá, hogy ezt elérje, a 610 lóerős V10-esével ugyanis 325 km/órára képes.

A Huracán orrában lévő csomagtartó hűtött, itt helyezik el a transzplantációra váró szerveket. De miért nem helikopterrel vitték? Általában azzal szokták, de amikor nincs lehetőség légi szállításra, akkor vetik be a rendőrségi Lamborghinit.

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Michael Schumacher is ezzel kezdte – a Ford visszatér a Formula–1-be
További cikkeink a témában