A Fiat Croma nem egy legenda, valószínűleg senkinek nem szerepel az álomautó-listáján, akinek nem kapcsolódik hozzá személyes élménye. Ez a példány viszont valóban kincs.

1992-es évjáratú Fiat Croma 2.0 i.e. 16V. Semmi különös nem lenne benne, a maga idejében is inkább a turbós vagy V6-os motorért rajongtak azok, akiknek a látókörébe került a Fiat nagyautója. Azóta eltelt huszonöt év, ami egy óvott kocsin is meglátszik, ha használják.

Ez a darab viszont éppen azért kuriózum, mert ezt nem használták. Nincs benne 1500 kilométer sem, soha nem volt forgalomba helyezve, életét egy száraz garázsban töltötte. Ennek megfelelően hiába youngtimer, ez bizony egy új autó.

Ha maga a típus is a gyűjtők kedvence lenne, horribilis értékű volna, így viszont még hihetetlen állapota ellenére is kérdés, megadja-e valaki érte az öt és fél millió forintot. Reméljük, előbb-utóbb olyan gyűjtőhöz kerül, aki legalább néha elviszi valamelyik itthoni veteránautó-kiállításra, hogy ha már senki nem használja, akkor minél többen láthassuk.

Úgy látszik, huszonöt évesen kerülnek elő hasonló leletek:

(Forrás: hasznaltauto.hu)

És ezt olvastad már?
A hetvenes években az Ikarusnál ilyennek képzelték a jövő autóbuszát