Ki gondolta volna, hogy már harminc éve a világ kedvenc roadstere az MX-5? A Mazda éppen három évtizede mutatta be az ikonná vált sportautót, amiből ennek örömére dögös különkiadást készít, limitált példányszámban.

Több mint egymillió eladott példányával a Mazda MX-5 a Guinness-rekordok könyve szerint is a világ legnépszerűbb roadstere. Az eredményhez kereken három évtizedre volt szüksége, az első generációt 1989-ben mutatták be a chicagói autószalonon, és harminc évvel később ugyanitt leplezték le a legújabb, negyedik generációs modell születésnapi különkiadását.

Az egyszerűen 30th Anniversary Edition névre keresztelt modell különleges, eddig nem elérhető Racing Orange színben pompázik,

és igazán szemrevalók a Rays ZE40 RS30 kovácsolt alumínium kerekek is, amelyeket külön a Mazdához fejlesztettek ki. A kerekek mögött a Brembo féknyergek is narancssárga színűek.

Az ünnepi szín a műszerfalon, a váltókarnál és a Recaro üléseken is visszaköszön. A vászontetős roadster és keménytetős RF változatban is rendelhető évfordulós kiadás kilenc hangszórós Bose hifit, Bilstein lengéscsillapítókat és okostelefon-tükrözést is kap, de csak limitált példányszámban, világszerte összesen 3000 példányban lesz elérhető.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A tavalyi év legkülönlegesebb Rolls-Royce-extrái és extra Rolls-Royce-ai