Egy érintetlen, háború alatt gyártott ritkaságért nem sok egy lakás ára, akkor sem, ha még fel is kell újítani.

Aki amerikai autóra vágyik, legjobban teszi, ha az Egyesült Államokban, azon belül is Kaliforniában keresgél, ahol a rozsdásodás ismeretlen jelenség, így a legszebb állapotban maradnak meg az öreg kocsik. Nem lehetetlen rozsdamentes veteránra bukkanni a keleti parton sem, minden csak tárolás kérdése.

Ezt az 1942-es Cadillac Convertible modellt az eladó szerint száraz helyen tartották, egészen pontosan ötven éven keresztül, és a helyszín alapján azóta sem vizes füvön parkoltak vele. A 35 ezer mérföldet futott, virginiai kabriót a második világháború alatt, 1942-ben gyártották, ez volt az utolsó év, amikor Detroitban személyautók készültek.

A ’42-es modellből összesen 308 darab gördült le a szalagról. Tizenöt év visszafogott használat után egy száraz raktárba tették, és csak 2007-ben adták el jelenlegi gazdájának, aki most túl akar rajta adni. Ideális felújítási alap, V8-as motorját sosem piszkálták, Marlboro kék fényezése eredeti, repedezett bőrülései ügyes kárpitosra várnak.

Bárki adja meg érte a 45 ezer dollárt, vagyis átszámítva tízmillió forintot, jó vásárt csinál, mert a teljesen működőképes nagyvas leginkább szépségápolásra szorul, de arra érdemes figyelni, hogy minél több eredeti alkatrész maradjon benne, úgy sokkal hitelesebb és hangulatosabb is lesz.

A ritkaság értékét tovább növeli a korabeli extra, a Hydramatic Drive váltó.

A hirdetés szövege:

1942 Cadillac Convertible. Solid, never restored example. Dry stored 1957 - 2007, by previous owner. Under 35,000 actual miles. Marlboro blue - original paint. No rust ever. Runs and drives well. Power top operates. Cosmetics are weak, but it possibly could be massaged and kept original or the ultimate candidate for a show restoration. Museum stored in central Virginia.

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
Az autórovat újdonságaihoz
Mike Brewerhöz, az autókereskedőhöz

(Forrás: Hemmings)

És ezt olvastad már?
Legendás őseivel kanyarog az új Countach ezeken a képeken