Sokunk álma egy tökéletes Impreza 22B STi, természetesen kék színben és arany kerekekkel, de vajon ez a Subaru tényleg megér egy ekkora összeget?

Újabban egyre gyakrabban találkozunk vele, hogy egészen hihetetlen áron kelnek el olyan autók, amelyekről nem is gondoltuk volna, hogy ennyit érnek.

Nemrég egy Subaru Impreza 22B STi került fel a Bring a trailer oldalára, méghozzá egy olyan limitált szériás modell, amit a japán gyártó a harmadik rali-világbajnoki címének emlékére adott ki, és a licitálók szinte megvesztek érte.

Pontosan így képzeljük el álmaink Subaruját, az 1998-ban gyártott Impreza 22B STi természetesen kék színben pompázik,

a jellegzetes arany kerekekkel, és ez a példánya még csak 40 ezer kilométert futott. A becslések szerint 200 ezer dollárt is megadtak volna érte, ami még akkor is soknak hangzik egy 23 éves autóért, ha összesen csak 400 példány készült belőle.

A Subaruért végül ennél is jóval többet, 312 555 dollárt adott a győztes licitáló,

a stílusosan 555-re végződő összeg több mint 93 millió forintnak felel meg, azaz akár egy vadonatúj Porsche 911 GT3 RS is kijött volna az árából. Még csak nem is ez lett minden idők legdrágábban eladott példánya, mert tavaly egy négyszáz kilométert futott STi-ért ennél is többet, 370 ezer dollárt adtak.

A kétliteres, 280 lóerős motorral szerelt Subarunak ott lenne a helye az álmaink garázsában, de erre egyre kevesebb az esély,

a hasonló Impreza STI-k ára még csak most kezd majd meredeken emelkedni.

Ez is érdekelhet:

Colin McRae Subaruját kipróbálnánk az erdőben

Ez az Impreza, amivel megnyerte a világbajnoki címet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Egy férfi feltalálta a terepjárósok második leghasznosabb extráját

300 lóerővel nagyon megy az új MINI Countryman

További cikkeink a témában