Két belga megdöntötte a Teslával egyhuzamban megtett távolság korábbi rekordját azzal, hogy 23 óra és 45 perc alatt több mint 900 kilométert tettek meg egy feltöltéssel egy Model S P100D volánja mögött. De a mindennapi forgalomban nehéz lenne elérni ugyanezt.

A gyári adatok szerint a Tesla Model S legerősebb P100D kivitele nemcsak 2,7 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, de ha takarékosan autózunk vele, akkor a 100 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 613 kilométert is képes megtenni. Persze ennél többet is ki lehet hozni egy Teslából, hiszen 2015-ben az amerikai Casey Spencer 880 kilométert autózott egyhuzamban egy Model S 85D-vel. Most ezt a rekordot döntötte meg két belga.

Steven Peeters és Joeri Cools egy 26 kilométer hosszú szakaszt jelölt ki a holland határ közelében, és azon köröztek egyfolytában 23 órán és 45 percen keresztül, amíg teljesen lemerült a P100D akkumulátora. Segítette őket az is, hogy nagyon óvatosan, átlagosan 40 km/órás sebességgel haladtak, és nem használták a klímaberendezést sem, így időnként 38 Celsius fokos hőség volt a kocsiban. De ezzel 901,2 kilométert tettek meg, ami új rekordnak számít.

300 kilométer után még ugyanannyi volt a hatótáv, ezt végül megduplázták

Elon Musk is megosztotta Twitteren a hírt, hozzátéve, hogy szerinte a megfelelő abroncsokon akár az 1000 kilométeres álomhatár is meglett volna. Ki tudja, ezzel hátha meghozza a kedvét más kísérletezőknek is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

„A Red Bullnál most eléggé mérgező a környezet”

Tényként állítják, hogy a Haas leigazolt egy pilótát Hülkenberg helyére

Még a Ford Mustang GTD is lehet durvább!

További cikkeink a témában