A bádogrendőrnőt és Audi TT-jét már kétszer ellopták
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Igazából nem is bádogból készült.

Van valami finom, szürreális bája a bádog rendőrnő kalandjainak – kezdi a magyar rendőrség azt a sztorit, ami mintha egy mesefiguráról szólna, de nagyon is valóságos probléma hívta életre. A 81-es úton nem tudnak elég gyakran kint lenni a rendőrök ahhoz, hogy elejét vegyék a gyorshajtásnak, ezért állítottak egy bádogrendőrt és autóját az út mellé, hogy a látványától lassítsanak az autósok.

Az autós rendőrnőt azonban múlt novemberben leszerelték és ellopták.

A rendőrök a kollégájukat és a tolvajt is megtalálták, és idén március közepén ismét visszaállították az út mellé. Még egy hét sem telt el, és ismét eltűnt a rendőrnő.

2019-ben lett különösen rossz a 81-es út biztonsága, ezért a rendőrség fokozott ellenőrzésbe kezdett, amihez újdonságként drónt is bevetettek. Az út mentén óriásplakátokat és transzparenseket helyeztek el, és a sebességtúllépést mutató elektronikus táblákat is felszereltek.

Ennek az akciónak az egyik eszköze az életnagyságú rendőr és a szolgálati autója, ami igazából nem is bádogból, hanem Dibond lemezből készült. A rendőrség szerint hatásos, mert az autósok visszavesznek a tempójukból, ezért bizonyára visszatér még az út mellé.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.