Megint messzire kalandozott az autós grafikusok fantáziája, és ezúttal azt képzelték el, milyen lakóautókat készítenének a prémiummárkák. A Ferrari és a Tesla kempingautója bizonyára gyors, a Maybach és a Rolls-Royce lakóautója pedig inkább fényűző lenne.

Mióta elmentünk Frankfurtig egy lakóautóval, azóta jobban érdekel minket ez a téma, és bár jelenleg a prémiumgyártók közül csak a Mercedes-Benz kínál kempingezni való járművet, a többiek is előjöhetnének a saját változatukkal. Most ezt képzelte el egy grafikus, méghozzá a legszélsőségesebb példákkal.

Alfa Romeo

Nem is olyan furcsa az Alfa Romeo, hiszen néhány éve ki gondolta volna, hogy egyszer szabadidő-terepjárója is lesz a milánói márkának. A Stelvio formájával pedig akár egy kisbuszt is építhetnének, amiből gyors és stílusos lakóautó válhatna.

BMW M

A BMW-nél ugyanakkor már nagy hagyománya van a szabadidő-terepjáróknak, ezért igazán nem lenne megerőltető feladat egy újabb többcélú jármű megalkotása. A BMW-alapú lakóautó motorja pedig akár az M részlegtől is származhatna.

Ferrari

Bizonyára a világ leggyorsabb lakóautója lenne a Ferrarié, de hogy a legszebb hangú, az egészen biztos. Már a maranellói márka is elismerte, hogy szabadidő-terepjárón dolgozik, innen már csak egy lépés lenne az alvósátras kempingbusz. Na jó, egy nagy lépés.

Maybach

A Marco Polo a Mercedes-Benz lakóautója, amit nemrég mi is kipróbáltunk, és bár a V-osztályból épített modell elég prémiumhangulatú volt, innen már nem lenne nagy dolog egy Maybach emblémás változatot alkotni, még fényűzőbb lakótérrel.

Rolls-Royce

A lakóautók királya pedig bizonyára a Rolls-Royce lenne, már ha a nemes brit márka egyáltalán vállalkozna ilyesmire. Cullinan néven persze szabadidő-terepjárót már kihoztak, úgyhogy ha lakóautójuk nem is lesz, de lakókocsit már húzhatsz vele.

Tesla

A sportkocsi, a limuzin és a szabadidő-terepjáró után kamiont is gyártana a Tesla, és éppen a Semi dizájnja adott ihletet egy jó kis lakóautóhoz. A tetején lenne bőven elég hely annyi napelemnek, ami ellátná a fedélzeti rendszereket, és az összes közül ezzel a lakóautóval mehetnél be a leginkább nyugodt szívvel a természetbe.

(Képek: Compare The Market)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Gyakorlatilag kivédhetetlen a ködös autópályán a tömegbaleset, de azért van néhány tippünk a túléléshez

De miért szombaton rendezik az első két F1-futamot?

További cikkeink a témában