Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kupé után a BMW bemutatta a 4-es sorozat nyitott tetős változatát, ami az összehajtható keménytető után visszatér a klasszikus vászontetős megoldáshoz.

A 4-es sorozat kupéja elsősorban a hatalmas hűtőmaszkjával keltett feltűnést, és ezt kapja meg a most bemutatott nyitott tetős változat is.

A kabriónak azonban van egy fontosabb újdonsága is, hiszen az összehajtható keménytető után visszatér a hagyományos vászontetős megoldáshoz, ami utoljára a kétezres években volt elérhető a 3-as kabriójához.

A csomagtartó is nagyobb lett, lehajtott tetővel 300 literes, ami 80 literes bővülést jelent, felhúzott tetővel pedig 385 litert használhatunk ki, 15 literrel többet az eddiginél.

A vásznat alapáron feketében adják, de antracitszürkében is lehet rendelni, az opciós listán a hátsó ülések fölé tehető szélfogó hálót, és az ülésekbe épített, a nyakat melegítő légsálat is találsz.

A motorkínálat ugyanaz, mint a 4-es sorozat kupéjában,

a kabrió is négy- és hathengeres benzines és dízelmotorokkal rendelhető. A 420i-ben 184 lóerős, a 430i-ben 258 lóerős a kétliteres benzinmotor, míg a 420d-ben 190 lóerőre képes a kétliteres, a 430d-ben 258 lóerős a háromliteres turbódízel, a nyolcfokozatú automata sebességváltó széria.

A nyitott tetős M4-re egy kicsit még várni kell, de M440d-ként a háromliteres dízel 340 lóerős és 700 Nm a nyomatéka, amivel 5,1 másodperc alatt gyorsul százra,

A kabrió jövő tavasszal érkezik a kereskedésekbe és az utakra, és ezzel még nincs vége a 4-es sorozat megújulásának, várható a négyajtós Gran Coupé változat, és abból készül majd a tisztán elektromos hajtású i4.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.