Az biztos, hogy a Francia Nagydíj nem a Ferrari-motoros csapatok versenye volt.

Max Verstappen és Lewis Hamilton teljesítményéről, a Red Bull stratégiájáról és – miután mind a hat Ferrari-motoros autó pont nélkül maradt – a Ferrari csúfos leszerepléséről ír a nemzetközi sajtó a Francia Nagydíjjal kapcsolatban:

The Guardian (brit): „Nagy csata volt, amelynek során a két versenyző képességei és tudása ugyanolyan dicső fényben ragyogott, mint a mögöttük álló csapat tagjai a bokszban. Ezúttal a Red Bull mérnökei voltak jobbak, és több szempontból is lenyűgöző teljesítményt nyújtottak.”

Daily Mail (brit): „Verstappen az utolsó előtti körben megelőzte Hamiltont, és 12 pontra növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben. Hamilton azonban győzhetett volna, ha a Red Bull kétkiállásos stratégiája nem jön be Verstappennél.”

The Sun (brit): „A Mercedes és a Red Bull különböző módon gondolkodott a bokszkiállásokra vonatkozó stratégiát illetően, de a brit címvédőt végül az elhasznált gumiabroncsok cserbenhagyták, holland riválisa pedig ragyogóan előzte meg.”

Mundo Deportivo (spanyol): „Max Verstappen megállíthatatlan. A Francia Nagydíjon Lewis Hamilton ellen vívott csatája, és idénybeli harmadik futamgyőzelme után néhány perccel már a következő, osztrák versenyhétvégéről beszélt.”

Kronen Zeitung (osztrák): „Lelassulva! A Francia Nagydíj a Ferrari számára bukás volt. Le Castellet-ben három csapat hat autója, amely Ferrari-motort használ, az idei esztendő legrosszabb eredményét érte el, és pontot sem szerzett. Egy nap, amit el kell felejteni…”

Eközben...

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Romániában több új villany- és hibrid autót adtak el idén, mint dízelt