Egyébként a hangzatos szavak mögött valóban szép gondolatok húzódnak, de na.

A Ferrari hosszú évek óta gyakorlatilag csak csendes szemlélője a konstruktőri világbajnokságnak, bár olykor-olykor tűzközelbe került, utolsó, 2008-as bajnoki címe óta vár arra, hogy ismét a csúcsra érjen.

A tizenhat vb-elsőségével éllovasnak számító olasz istálló jelenleg ott tart, hogy a Mercedes, a Red Bull és a McLaren mögött csak negyedik erőnek számít, ám Mattia Binotto csapatfőnök a The Guardiannak elárulta, nem a győzelem a legfontosabb a maranellóiak számára:

„Önazonosság. Ez a Ferrari. Ez magában foglalja az összes értékünket és mindenkit, aki nálunk dolgozik. A legfontosabb, hogy megértsük, hogy a Ferrari egy egyedülálló család, egy különleges dolog.

Mindig azt mondom a srácoknak, hogy az önazonosság még a győzelemnél is fontosabb, mert annak az egyik következménye a siker. Ha a Ferrarihoz méltón és jól dolgozunk, a győzelem is jönni fog.”

A hangzatos szavak mögött egyébként valóban szép gondolatok húzódnak, de – és most tényleg nem akarunk rosszmájúak lenni, de – pont ilyeneket mond, aki évek óta nem nyert bajnoki címet.

Binotto Gilles Villeneuve példáját hozta fel, aki bár soha nem ért fel a csúcsra, mégis az olasz csapat legendái közé emelkedett: „őt az tette igazán különlegessé, ahogy viselkedett és amilyen szenvedélyes volt.

A megfelelő hangulat, a megfelelő szenvedély, a megfelelő szellemiség. Van valami a Ferrarinál, ami egy egyértelmű identitás, és ez az identitás a mi családunk.”

Ez is érdekelhet...

Norris elmondta a győzelmébe kerülő döntésének okát

Vállalja a felelősséget és mint mondja: „Egyszerűen megszakad a szívem.”

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Ínyenceknek való az első Honda Civic Type R
.