Ha egy Le Mans-i versenygép a kedvenc autód, akkor nem sok esélyed van rá, hogy egyszer a magadénak tudhasd. Kivéve, ha annyira elhivatott vagy, mint ez a férfi, aki megépítette magának a Sauber-Mercedes C9 replikáját.

A nyolcvanas évek egyik legmeghatározóbb versenyautója volt a Sauber-Mercedes C9, egy 5 literes biturbó V8-assal hajtott 800 lóerős szuperautó, amivel 1989-ben kettős győzelmet arattak a 24 órás Le Mans-i futamon. Amikor eladóvá is válik egy eredeti példánya, általában dollármilliókért cserél gazdát.

A dél-afrikai Johan Ackermannak ez a kedvenc autója, ezért úgy döntött, hogy épít magának egyet, és a replika megdöbbentően jól sikerült.

2011 óta dolgozott rajta, és saját maga tervezte a karosszériát, ami üvegszálas műanyagból készült, a motorja pedig egy 3,2 literes biturbó V6-os, ami 370 lóerőt ad le. Mivel a prototípus kereken egy tonnát nyom, ezért Ackermann szerint még a replika is képes elérni a 300 km/órás tempót. A legjobb benne pedig az, hogy közúton is használhatja.

A másik versenyautó-álmunk egészen biztosan ez:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nem parkolt ő olyan ügyetlenül, csak nem volt rá hét percnél több ideje

További cikkeink a témában