A szépség egy szubjektív dolog, de nem a tudomány szerint.

Ahogy a legtöbb sportágban, úgy a Forma–1-ben is több száz statisztika és rekord alapján rangsorolják különböző kategóriába a versenyzőket. A Gambling.com pedig egy egészen új dologgal állt elő a témában, ugyanis a Golden Ratio Face alkalmazással összeállva azt derítette ki, hogy a tavalyi mezőnyből melyik pilóta volt a legjóképűbb – az ominózus app alapvetően az arcszimmetriát vizsgálja, vagyis az egészen misztikus jelentőségű, az esztétikában a szépség fokmérőjének számító aranymetszést* használták fel ennek megállapítására.

*

Az aranymetszés vagy aranyarány egy olyan arányosság, ami a természetben és művészetben is gyakran megjelenik, természetes egyensúlyt teremtve a szimmetria és az aszimmetria között.

A rangsoroláshoz az F1 hivatalos weboldalán megtalálható versenyzői portrékat vették alapul, a dobogós eredmények pedig a következőképpen alakultak:

  1. Esteban Ocon (9,35 pont a maximális 10-ből)
  2. Charles Leclerc (9,07 pont)
  3. Valtteri Bottas (8,92 pont)

A mezőny legvégén egyébként a címvédő Max Verstappen (8,17 pont) és az idény végén visszavonuló négyszeres világbajnok Sebastian Vettel végzett (8,02 pont), vagyis ők számítanak a legcsúnyábbnak a legkevésbé jóképű pilótáknak.

Megjegyeznénk, hogy a szépség egy szubjektív dolog.

(Forrás: Gpfans.com, fotó: formula1.com)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés