Az új S-osztály megjelenése után nem sokkal a tuningcégek is kijönnek az átépített változatokkal, és a Brabus után most a Mansory mutatta meg a saját elképzelését.

Kipróbáltuk már, mit tud a Mercedes-Benz csúcsmodelljének új generációja, és az S-osztály a tuningcégek kínálatában is megjelent. A Brabus után a Mansory is elkészült az átiratával, és a cégtől megszokott arcul ütő stílus helyett egészen finoman értelmezték újra a limuzint.

A szénszálas anyagból készült légterelők és küszöbök nem maradnak le, mint a 22 colos kerekek sem, feketében a Brabus autójához hasonló stílusú lett a Mansory S-osztálya.

A kétszer dupla kipufogóvéggel szerelt lökhárítóból sejthetjük, hogy a teljesítménye sem széria.

Az S 500-ban a háromliteres, hathengeres motor teljesítményét 435-ről 526 lóerőre, a maximum nyomatékát 520-ról 629 Nm-re növelték, amivel a Mansory autója

4,3 másodperc alatt gyorsul százra, hat tizeddel hamarabb a gyárinál, a végsebessége 250-ről 270 km/órára nőtt.

A Mansory a dízelt is izmosabbá tudja tenni, az S 400 d háromliteres, hathengeres erőforrását 330-ról 395 lóerősre változtatja, a gyári 700 helyett a 837 Nm nyomaték és a 4,8 másodperces gyorsulás is figyelemreméltó. Nem gondoltuk volna, de ez egyértelműen egy Mansory, ami kéne!

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Pérez nyert, a többiek küszködtek Szingapúrban