A Forza 4 stábja látott már pár versenyautót, de a Mazda 787B-hez hasonlót még sosem. Az autó olyan hangos, hogy a hangjának torzulás nélküli rögzítéséhez kreatív megoldásokra volt szükség.

A játék hangfelvételei normál esetben Seattle lakóövezetében készülnek. A Mazda 787B, a Le Mans-i 24 órás verseny 1991-es bajnoka azonban olyan hangosnak bizonyult, hogy kissé elhagyatottabb helyszínt kellett keresni. A 2,7 literes, alsó hangon 800 lóerős prototípus két szempontból is különleges: máig az egyetlen japán, valamint az egyetlen Wankel-motoros (forgódugattyús) Le Mans-győztes. Többek között azért is, mert az 1991-es elsöprő győzelmet követően az Nemzetközi Automobil Szövetség betiltotta a forgódugattyús motorokat.

A tapasztalt hangmérnök-stáb emlékezetében eddig a szintén elképesztő hangú TVR Speed 12 tartotta a leghangosabb rekordját, ám a Mazda rálicitált. Végül különböző extra tompítókkal és szűrőkkel sikerült tiszta hangfelvételt készíteni. Gondoljunk hát kellő tisztelettel a Forza Motorsport stábjára legközelebb, mikor 10500-nál váltjuk el a Mazda szörnyetegét!

És ezt olvastad már?
Ilyen lenne, ha Olaszország legnagyobb autógyártója is beszállna az F1-be