Egy floridai motorsportpálya második alkalommal rendezett karácsonyfa-szállítással kombinált gyorsulási versenyt, amelyen idén a Zöld Mambának nem akadt ellenfele.

A gyorsulási versenyautónak, ami valaha egy Mazda RX-7 volt, ma már a karosszériaelemek alatt semmi köze nincs a japán gyártóhoz vagy a Wankel-motorhoz. Rick Prospero tuningműhelyében az egykori különleges technikájú, 1990-es gyártású japán sportkocsiba egy Chevy Big Block motor került, két jókora turbóval, és persze minden mást is átalakítottak vagy kicseréltek. A kocsi új neve pedig Zöld Mamba lett, ami tökéletes választás volt, hiszen zöld is, gyors is, mérges is.

A japán álruhás amerikai dragster már jó pár éve közönségkedvenc és sikeres versenyautó a floridai drag race-eken, de híre a 2021-es év végéhez kapcsolódóan az egész világot körbejárta. Ez a médiasiker már legalább annyira a Bradenton Motorsports Park érdeme, mint a zöld szörnyetegé: ki ne figyelne fel bárhol a világon egy olyan versenyre, ahol a dragsterek nemcsak úgy gyorsulgatnak egymás ellen, hanem a tetejükre erősített karácsonyfát igyekeznek minél gyorsabban eljuttatni a pálya végéig? Az idei volt a második évvégi karácsonyfa-szállítási verseny Bradentonban, a kétezer lóerős Zöld Mamba pedig mindenkit lenyomott. Igaz, száguldozás közben valahol elveszítette a fa mellé a tetőre kötözött ajándékdobozokat:

Nem a Zöld Mamba az egyetlen japán származású autó az amerikai drag race-eken:

 

És ezt olvastad már?
Autósok, akiknek nem kéne autózniuk #54781