Végül is időt nyertek vele.

Végre véget ért a királydráma, vagyis Lewis Hamilton és a Mercedes megállapodott egymással, ami viszont kissé meglepő, hogy a hétszeres világbajnok csak egy évre írt alá.

A Mercedes csapatfőnöke, valamint egyharmad részben tulajdonosa, Toto Wolff viszont elárulta, miért ilyen rövid időre kapott újabb megbízatást Hamilton:

„Közösen döntöttük el, hogy csak egy évre szóljon a szerződése. Először is mert 2022-ben nagy szabályváltozások lesznek az F1-ben, és azt is meg akarjuk várni, hogy hogyan változik meg a világ és a vállalatunk. Másfelől pedig az is közrejátszott ebben, hogy nagyon későre hagytuk a tárgyalásokat. (...) Ezért úgy gondoltuk, jobb, ha valamikor 2021-es szezon kései szakaszára halasztjuk el a 2022-ről szóló egyeztetéseket.”

Wolff arra is utalt, hogy Hamilton fizetési igénye is befolyással bírt, mondván: ez a bizonytalan időszak (értsd: koronavírus) hatással van a csapat működésére és bevételeire is, ráadásul a Daimler és a Mercedes nagy átalakuláson esik át, merthogy nyitott az elektromos közlekedés felé, amihez befektetés szükséges – mint mondja:

„Most a tavalyi évhez képest nagyon más a pénzügyi realitásban élünk.”

Eközben...

(Forrás: Sky Sports, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Formula E-ben összejött, amire az F1-ben esélye sem volt: világbajnok lett Stoffel Vandoorne