És milyen jól tették.

Max Verstappen 2014-ben még csak tesztpilóta volt, 2015-ben viszont a sportág történetének legfiatalabb pilótájaként – mindössze 17 évesen és 166 naposan – be is mutatkozott a Forma–1-ben a Red Bull kistesójával, az akkor éppen Toro Rosso néven futó AlphaTaurival.

Verstappen azóta már a Red Bull (első számú) pilótája, vagyis töretlenül a mezőny tagja, sőt, kiemelkedő pilótája – mostanra 15 futamgyőzelmet és 50 dobogós helyezést tudhat magáénak – és a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mellett a bajnoki cím egyik legnagyobb várományosa.

Az osztrák istálló tanácsadója, Helmut Marko a ServusTV-nek elárulta, miért is döntöttek a holland leigazolása mellett:

„Mindenki tehetséges valamiben, de az a hihetetlen sebesség, amit folyamatosan változó körülmények között mutatott az F3-as versenyeken, meggyőzött és lenyűgözött. Szerintem átlagosan két másodperccel gyorsabb volt mindenkinél. Elég egyértelmű volt, hogy személyében egy rendkívüli tehetségről van szó.”

Marko azt is elárult, hogy Verstappen nemcsak a pályán, de a tárgyalás során is megmutatta, mennyire sok rejlik benne: „Ott is lenyűgöző volt. Rendkívül felkészült volt, talán ez volt a leghosszabb beszélgetésem, amit egy versenyzővel folytattam.”

Eközben...

A Honda ötödjére is visszatérhet a Forma–1-be

Pedig nem egészen egy éve jelentették be, hogy elhagyják a sportágat 2021 végén.

(Forrás: gpblog.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A világ első gyorshajtóját 13 km/órás sebességgel kapták el
További cikkeink a témában