De Barcelonára állítólag már minden rendben lesz.

A Red Bull két futam után a harmadik helyen áll a konstruktőrök versenyében, két pilótája összesen 31 pontot autózott össze. Max Verstappen hozott egy 3. és egy 4. helyezést (27 pont), míg a Toro Rossótól előléptetett Pierre Gasly egy 11. és egy 8. helyezést (4 pont) tudott felmutatni – utóbbitól nem titkoltan többet várnak az istállónál.

Az osztrák csapat tanácsadója, Helmut Marko ugyanakkor elmondta, hogy ez nem feltétlenül a francia pilóta hibája, ugyanis...

„Az utolsó tesztnapon Barcelonában az autóink ideiglenes változatát futtattuk, mert Gasly balesete után akkor még nem volt meg a teljes csomagunk.”

Persze az új alkatrészek közben elkészültek, megérkeztek és beszerelték már, azonban komolyabb tesztelésre nem volt lehetősége az RB-nek. A Bahreini Nagydíjat követő két tesztnapon azonban már sikerült azonosítani az aerodinamikai gyengeségeket:

„Ismerjük az okokat, de azt még nem látjuk tisztán, hogy ezt mennyire tudjuk a Kínai Nagydíjra korrigálni. A legkésőbbi időpont a barcelonai futam, addigra már biztosan rendben kellene lennie.”

(Forrás / fotó: motorsport.com / Getty Images)

És ezt olvastad már?
A BMW-nél nem tűnik el teljesen a kézi váltó, de nem is lesz olcsó