Csak ez az egy példány létezik a Ferrari legújabb modelljéből, az ötvenes-hatvanas évek versenyautóinak stílusát idéző Omologata ugyanis egyedi megrendelésre készült a maranellói gyárban.

A Ferrari szériakínálatából válogatni is óriási élmény lehet, de akinek végleten összegek állnak a rendelkezésére a bankszámláin, annak az ügyfélnek teljesen egyedi sportautót is tervez és épít a maranellói gyártó. A legújabbat most mutatták be, és ez már a tizedik különleges alkotás, ami a Ferrari V12-es motorjával készült.

Az alapokat a 812 Superfast adta, de ezt csak az arányain érheted tetten, a karosszéria teljesen egyedi,

csak a fényszórók és a szélvédő egyezik meg a szériamodellével. Az ovális hűtőmaszkjával, az oldalán lévő rajtszámmal és a hátsó szélvédő rácsozásával az ötvenes-hatvanas évek versenyautóit eleveníti fel, mint amilyen a legendás 250 GTO.

Az Omologata neve is a GTO-ból származik, a technikája pedig szinte változatlanul került át a modern 812-ből.

Az orrában lévő 6,5 literes, V12-es szívómotor 800 lóerős teljesítményre és 690 Nm nyomatékra képes, amivel az alapokat adó modell 2,9 másodperc alatt gyorsít fel nulláról százra, és ettől nem nagyon térhet el az Omologata sem.

A háromrétegű Magma Rosso fényezést eleve ehhez az autóhoz találták ki, aminek a fejlesztése két évet vett igénybe.

A belső térben négypontos versenyöveket találni, az üléseket bőrrel és farmerszerű anyaggal vonták be, a fémbetétek pedig olyan speciális hatású festést kaptak, amivel a régi idők versenyautóinak alkatrészeit idézik fel.

Ez is érdekelhet:

Csak egy készült ebből a Ferrariból, mégsem kell senkinek

Az SP30 ritka és méregdrága, de senki nem akarja megvenni.

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
Hirdetés