A sötét oldalról jöttek az utolsó Koenigsegg Agerák
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem elég, hogy önmagában is sokat ér a Koenigsegg Agera RS két utolsó példánya, még saját nevet is kaptak, hogy aztán évek-évtizedek múlva jelentős összegért cseréljenek gazdát, ha egyáltalán kikerülnek a gyűjtők garázsából.

Az Agera volt a Koenigsegg leghosszabb ideig gyártott modellsorozata, hiszen 2010-ben mutatták be, és csak most készült el a két utolsó példánya. Ezzel a típussal váltott kompresszorról turbótöltésre a gyártó, és ezzel érte el az 1360 lóerős, azaz egy megawattos teljesítményt. Mellesleg pedig egy sor rekordot is döntöttek vele, a legutóbb például 400 km/órára gyorsulásban és fékezésben, majd pedig a 447 km/órás végsebesség elérésével.

Most azonban véget ér az Agera korszaka, legyártották a két utolsó példányt is a Final Edition sorozatból, amelyek saját nevet is kaptak, a Thor és Väder pedig elég sokat sejtető elnevezés. A két szuperautó csak az apró részletekben különbözik, a Thor például kétszínű fényezést kapott a szénszálas elemekre, míg a Väder karbon karosszériáját arany kontúrok emelik ki. Mindkét autón megnövelték a légterelő szárnyakat.

Már nem kell sokat várnunk az Agera utódjára sem, a Koenigsegg azt ígéri, hogy 2019 márciusában, a genfi autószalonon leplezik le az autót.

Nézd meg ezt is:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.