Szinte elképzelhetetlen az a sebesség, amit elért a Koenigsegg az Agera RS-sel, de hogy legyen némi fogalmunk róla, a gyártó most közzétette a belsőkamerás felvételt, amelyen bőven négyszázas tempó felett száguld az 1360 lóerős szuperautó.

Lehet, hogy mentél már nagyon gyorsan egy autóval, de olyan gyorsan még biztosan nem, mint Niklas Lilja a nevadai sivatagban. A svéd pilóta öt sebességrekordot döntött meg a Koenigsegg Agera RS volánjánál, közte a leggyorsabb szériagyártású sportautó rekordját is.

447,19 km/órás eredménye ráadásul úgy jött ki, hogy a két irányban mért sebességet átlagolták, azaz egyszer ennél gyorsabban is ment a szuperautóval.

Egészen pontosan 457,94 km/órával.

Most megnézheted belsőkamerás felvételen, milyen elképesztő ez a tempó.

280 km/óráig komótosan gyorsult fel, hogy a technika kímélése érdekében minél kevesebb időt kelljen padlógázzal tölteni, de onnan is bámulatos vehemenciával szedte a lábát a Koenigsegg. A négyszázas rohanás pedig teljesen eltolja az ember érzékelését, amire jó példa, hogy Niklas már 330 km/óránál jó ötletnek látta megnézni, mit mutat a telemetria.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

Megválaszolták, hogy mire menne Verstappen a Red Bull nélkül

10 érdekesség, amit tudnod kell a McLaren F1-ről

További cikkeink a témában
Hirdetés