Felesleges kiállni a Tesla ellen gyorsulni, gondolhatnád, hiszen az elektromos autó mindent megver ebben a versenyszámban. De mi a helyzet akkor, ha a testesebb Model X mellé olyan bivalyerős dízel szabadidő-terepjáró érkezik, mint amilyen az Audi SQ7?

Miután megelőzte a legizmosabb németeket a Model S, most egy másik Tesla állt ki gyorsulási versenyre. A Model X P100D mellé egy hozzá hasonló összkerékhajtású szabadidő-autót kerestek, és az Audi SQ7-ben meg is találták a tökéletes ellenfelet. A német SUV 4 literes biturbó V8-asa elektromos kompresszorral izmosítva 435 lóerőre képes, míg a Tesla ebben a változatban 417 lóerős.

Az SQ7-ben már ezres fordulatszámtól 900 Nm áll rendelkezésre, míg a Model X legnagyobb nyomatéka 660 Nm, de azt már indulástól tudja, és a sebességváltással sem kell bajlódnia.

A gyári adatok szerint az Audi még gyorsabb is a Teslánál, hiszen 4,8 másodperc alatt éri el a százat, miközben a Model X-nek ehhez kereken 5 másodpercre van szüksége. De a mérések és a gyorsulási verseny mást mutat, az elektromos autó pedig nemcsak száguldásban, de fékezésben is a dízel terepjáró elé érhet.

Ha más tulajdonsága is érdekel a Model X-nek, nézd meg ezt:

És ezt olvastad már?
Kalea elment megtankolni a McLarent, mi pedig megmutatjuk