A világ legerősebb sorozatgyártású szedánját mutatta be a Dodge, elkészült ugyanis a Charger SRT Hellcat még izmosabb, Redeye névre keresztelt változata.

Manapság a Dodge kínálatában találni a legerősebb sorozatgyártású autókat, a kétajtós Challenger, a négyajtós Charger és a szabadidő-terepjáró Durango is készül 717 lóerős Hellcat változatban. A legizmosabb továbbra is a már kifutott Challenger Demon a 840 lóerős teljesítményével, de a most bemutatott Charger SRT Hellcat Redeye is első lehet valamiben.

A Dodge Charger új változata a világ legerősebb sorozatgyártású szedánjának számít,

a 6,2 literes kompresszoros V8-as Hemi motorja ugyanis 808 lóerőre képes, a legnagyobb nyomatéka 959 Nm. A teljesítmény növeléséhez nagyobb kompresszort, masszívabb dugattyúkat és hajtókarokat kapott, és a nyolcfokozatú automata sebességváltót is megerősítették.

A bivalyerős szedán 3,6 másodperc alatt gyorsul százra, 10,6 másodperc alatt futja a negyed mérföldes távot, és a végsebessége 327 km/óra.

A Redeye nemcsak a 20 colos kerekekről és a mögötte dolgozó Brembo fékekről ismerhető fel, hanem a Widebody karosszériájáról is, ami kilenc centiméterrel szélesebb az alapmodellénél.

Ez is érdekelhet:

Mustang és Challenger keveréke ez az amerikai sportautó

Szeretjük a retrót, neked bejön ez a párosítás?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában