A Volkswagen az éppen dübörgő Genfi Autószalonon mutatta be Sedricet, melynek neve - lehet, hogy már ki is találtad - a self-driving car, azaz önvezető autó szavakból állt össze. Ha ez a közúti közlekedés jövője, akkor az autómániások tényleg elkezdhetnek kétségbe esni.

Kezdjük ott, hogy mivel Sedric teljesen önvezető, ezért nincs benne sem kormány, sem pedálok, csupán néhány olyan kezelőszerv, amivel vészhelyzet esetén lehet beavatkozni, de egyéb más módokon a benne ücsörgőknek semmilyen ráhatásuk nincs az autó működésére.

A másik fontos infó, hogy Sedric egyelőre csak tanulmány formájában létezik, azaz a sorozatgyártás jelenleg elképzelhetetlen. Inkább kinyilatkoztatás, mint tényleges fejlesztés; a Volkswagen-csoport azt szeretné üzenni vele, hogy ők bizony ott tartják a mutatóujjukat az autós világ ütőerén. Teljesen elektromos, így környezetbarát, családközpontú, és mindenek előtt kényelmes, vagyis a zéró emisszió, zéró élmény elv érvényesül.

Íme a videó a bemutatóról:

Sedricet ezzel a kulccsal lehet megidézni, és ahogy a VW is kihangsúlyozta, ez a távirányító a legfőbb kapocs a tulajdonos és járműve között.

Vannak még képeink, melyek alapján azt is meg lehet állapítani, hogy Sedric hiába pályázik a család kedvencének posztjára, ha egyszer olyan az arca, mintha beleszartak volna a műzlijébe. Nézd csak!

Mit gondolsz? Fogadjunk, alig várod, hogy bejelentsék a sorozatgyártást!

(via)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában