F1-es pilóták képességei nem kopnak a korral és karrierjük általában a fokozódó kimerültség miatt ér véget, amelyet a sportággal járó állandó rivaldafény okoz.

Alonso ma egyike a mezőny legidősebb versenyzőinek 15 szezon alatt megszerzett 271 éremmel a háta mögött.
A kétszeres világbajnok, aki láthatja tapasztalt csapattársát, Jenson Buttont 2017-ben szabadságra menni, elveti azt az álláspontot, miszerint a korral egy lépéssel visszafelé haladunk a pályán.
„A többi sporttal ellentétben, itt a fizikumnak nincs akkora jelentősége -mondta a Formula 1-es Chris Medlandnak egy exkluzív interjú során. - Itt csak a gép számít, az autó, így nem gondolom, hogy van egy csúcspont, ahonnan lefelé vezetne az út. Itt csak egy normális fejlődési lánc van és minden alkalommal egyre jobb leszel."
"Ha egy nap abbahagyod, nem gondolom, hogy azért lesz, mert lassabb lennél, hanem inkább azért, mert elfáradsz. Eleged lesz az utazásból, a médiából, abból hogy 20 éven át a nyilvánosság előtt éled az életedet, hogy 20 éven át az újságokban, 20 éven át a TV-ben szerepelsz – talán inkább azért akarod abbahagyni, mert az életet már nem ez jelenti."
„Szóval ezért fejezed be, és nem azért mert négytizeddel, háromtizeddel vagy fél perccel lassabb lennél mint 20 éve.”
Alonso hozzáteszi , hogy „előbb-utóbb elfog a vágy a normális élet után” még akkor is ha élvezed a sikert.
„Michael -nél is ezt láttuk. 37 évesen vonult vissza először, pedig folyamatosan nyert, 2006-ban ellenem küzdött a világbajnoki címért és akkor döntött úgy, hogy visszavonul. Azért mert 19 vagy 20 évesen kezded a Formula 1-et és akkor 37 évesen, 17 évet az életedből csakis teljesen ennek a sportnak szenteltél."
„Egyetlen egy nap sincs, hogy reggeli közben ne gondolnál arra, hogy mit eszel meg. Egyetlen nap sincsen, hogy ne gondolnál arra miközben csinálsz valamit, hogy meg ne sérülj , mert jövő hétvégén lesz a verseny. Az egész életedet szenteled a sportnak.”

És ezt olvastad már?
Hihetetlen állapotban bukkant elő a franciák büszkesége
További cikkeink a témában