A spanyol szerint idén semmi izgalmas nem fog történni.

Alig kezdődött el a Forma-1-es szezon, az első futamon óriásit bukó Fernando Alonso máris a 2017-es idényt várja. A spanyol azt reméli, hogy a jövő évi autók sokkal extrémebbek lesznek, nem pedig ilyen nevetséges porszívók. Annyi már biztos, hogy az autók kerekei szélesebbek lesznek és nagyobb lesz a diffúzor, annak érdekében, hogy gyorsabbak legyenek az autók.

„Nem vagyok benne biztos, hogy jó irányba halad a sportág. Ez még mindig a világ legjobb sportága, és mindannyian imádjuk. De ugyanakkor igaz, hogy a gyors és szofisztikált autókból már nagyon kevés maradt. A kocsik 7-8 másodperccel gyorsabbak, mint mondjuk 8 éve. Mint pilóta, nem annyira tudod élvezni a lassabb sebességet.”
„Nagyon remélem, hogy 2017-ben az új szabályokkal már gyorsabb kocsikat hajszolhatunk, és talán lassanként visszatérünk a normális Forma-1-es autókhoz is.”

„Nem hiszem, hogy elhagyom a csapatomat a közeljövőben, de meg tudom érteni, hogy nagyon nehéz lehet folyamatosan arra várni, hogy teljesítsünk, az ember hajlamos idegessé válni a nagy várakozásban. De úgy érzem, hogy egy olyan autónk van, ami meg tudja verni a Mercedeseket. Mindenki nyerni akar és bajnok lenni, de ezt jelenleg csak Nico Rosberg és Lewis Hamilton tudják megtenni, csak reménykedni tudok, hogy mi is ott leszünk egy nap.”

„Panaszkodni azonban nem panaszkodhatok, ugyanis már nyertem két világbajnokságot, és már több mint 100 alkalommal voltam a pódiumon. Amikor elkezdtem a karrierem 2001-ben, álmodni sem mertem ilyenekről.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában