A spanyol szerint az olaszok győzelme egy tőr lenne a szívébe.

A Ferrari kétségtelenül nagyot ment a teszteken, még Lewis Hamilton is elkezdett komolyan félni tőlük, így minden bizonnyal a világbajnoki címért mehetnek idén. Fernando Alonso a második idényét tölti idén a McLarennél és egyértelműen szenved, sőt, be is vallotta, hogy nagyon nehéz lenne végignéznie egy Ferrari bajnoki címet.

„Ha megnyerik a bajnokságot, akkor őszintén szólva bánnám, hogy nem maradtam náluk, mert még az idei évre is volt velük szerződésem. Úgy érezném, hogy én is lehettem volna a bajnok, és ez nem lenne túl könnyű.”

A Honda sokat javult a télen, mind a motor szempontjából, mind pedig megbízhatóságból, ami elég lehet arra, hogy a McLaren a középmezőny élére kerüljön, Alonso azonban ezzel sem túl elégedett.

„Most az, hogy hetediknek érek be a célba, vagy 21-nek, már teljesen mindegy, mert nem nyerek. Ezen kívül azért elégedett vagyok, mert sokat javultunk, és úgy érzem, egyszer még nyerni fogunk. Nem tudom, hogy ez a közeljövőben lesz, vagy sokat kell rá várni, annyit tudok csak, hogy a McLaren-Honda egy olyan projekt, ami nyerni fog. Nekünk az a célunk, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen.”

„Megértem, hogy a szurkolóinknak nem jó azt látni, hogy a negyedik vagy ötödik hely helyett a Q1-be való bejutásért harcolunk. De nekünk nem akkora tragédia ez, mert ahogy említettem, a nyerés a cél, és ugyanannyira idegesítő, ha nem érjük el a kitűzött célunk, akármelyik helyért is harcolunk éppen.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában