Szinte a semmiből tűnt fel az amerikai Alpha Motor Corporation, aminek az Ace névre keresztelt, retró formájú elektromos autója most dögös terepjáró változatban is megjelent.

Az elektromos autóknak nem kell feltétlenül futurisztikus kapszuláknak lenniük, erre mutatott példát az amerikai Alpha Motor Corporation.

Klasszikus stílusú autó is lehet elektromos hajtású

Járnál elektromos autóval, ha így nézne ki?

A retró formájú Ace most egy még érdekesebb változatban is megjelent, terepjáró változatot faragtak belőle, amivel azonnal nekivágnál a homokdűnéknek.

A Jax névre keresztelt off-road modell mindent megkapott, ami a terepjáráshoz kellhet,

a megemelt futóműtől és bütykös abroncsoktól a gallytörő rácsokon és fényszórókon át a tetőcsomagtartóig. A belső teret homokszínű betétekkel és kockás kárpitokkal díszítették.

Az Ace alapváltozata még nem lenne alkalmas terepjárásra, mert csak a hátsó kerekeket hajtja, de készül majd kétmotoros kivitel is összkerékhajtással. A műszaki részletek még nem derültek ki,

csak annyit árultak el, hogy 6,5 másodperces százra gyorsulást és 400 kilométeres hatótávot várhatunk.

Sajnos még sokat kell várnunk arra, hogy ezekből a tervekből legyen valami, az Alpha Motor csak 2023-ra ígéri a sorozatgyártás kezdetét, és az sem ez a modell, hanem egy kevésbé vonzó haszonjármű lesz.

Ez is érdekelhet:

Sportos változatban is itt a Skoda elektromos autója

A világító hűtőmaszk ezen is rajta van.

És ezt olvastad már?
Végre tényleg bemutatták a Lamborghini Huracán Sterratót