Az Alpine bemutatott egy szuperautó-koncepciót, amit hidrogénnel kell tankolni. Sajnos nem gyártásba szánták, az A4810 a torinói dizájniskola hallgatóinak munkája.

Az Alpok legmagasabb csúcsa, a Mont Blanc magassága után kapta a nevét az Alpine legújabb tanulmányautója. Az A4810 neve azt is jelképezi, hogy olasz-francia együttműködésben született ez a koncepció, a francia autógyártó számára ugyanis a torinói Instituto Europeo di Design dizájniskola hallgatói készítették.

A képeken talán nem látszik, de a fantasztikus formájú Alpine A4810 nem kicsi darab,

5,09 méter hosszú és több mint két méter széles. A lélegzetelállító formáját adja az is, hogy csupán 105 centiméter magas, és a tanulmányautókon gyakran látott megoldással szinte a teljes utasfülkét az áramvonalas üvegkupola borítja.

A koncepcióról egyelőre annyit árultak el, hogy hidrogénnel működik, valószínűleg üzemanyagcellás elektromos hajtást kapott az A4810. A gyártása nem került szóba, de nem lehetetlen, hogy egyes dizájnelemei valóra válnak a későbbiekben, az Alpine ugyanis arra is kereste vele a választ, hogy milyennek látja a francia márka jövőjét a fiatalabb generáció.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Autósok, akiknek nem kéne autózniuk #54781