A legextrémebb szuperautókkal is felveszi a versenyt az Apollo új modellje, az Intensa Emozione, pedig azokkal ellentétben nincs benne se turbó, se elektromotor, csak egy brutálisan erős V12-es szívómotor.

Roland Gumpert álma volt egy szuperautó, és az Audi Sport korábbi vezetője meg is építette a Gumpert Apollót, ami 4,2 literes, dupla turbós V8-asával gyorsabb volt a Top Gear pályáján, mint a Bugatti Veyron és a Pagani Zonda. A Gumpert azonban néhány éve csődbe ment, de nem tűnt el nyomtalanul, az örökébe lépett az Apollo Automobil.

Komolyan gondolták a szuperautó-építést, ezért az Intensa Emozione szénszálas anyagból készült vázat és karosszériát kapott, a motorja pedig egy 6,3 literes V12-es, amit nem segít se turbó, se elektromotor. Mint mondják, nem rekordot döntenének vele, hanem intenzív élményeket adnának a vezetőnek, erről kapta a nevét is.

Mivel csak 1250 kilogrammot nyom, ezért a 780 lóerőre képes szívómotornak elég 2,7 másodperc is ahhoz, hogy nulláról százra gyorsítson. A hatalmas szárnyak sem csak dísznek vannak, a gyártója szerint 300 km/órás tempónál 1350 kilogramm leszorítóerőt termelnek. De ez még nem a vége, mert akár 335 km/órára is képes az Apollo.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Életmód

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon