A TikTokon, a Twitteren és a YouTube-on is szembejöhetett veled egy látványos videó egy önvezető autóról, mely állítólag az Apple készülő termékének működő prototípusa.

A felvételen az látható, hogy egy vagány formavilágú, gömbkerekeken guruló autó sebészi pontossággal parkol le egy betonplaccon, az orrán az Apple logójával.

Mutatjuk, ha még nem láttad volna.

Nos, elméletileg 2024-ben tényleg bemutatja az Apple a saját autóját, de az azért furcsa lenne, ha a pletykákban szereplő dátumnál négy évvel korábban már működésben is láthatnánk a gépet.

Nemcsak furcsa, hanem egyenesen lehetetlen, és bizony a fenti videóban sem egy igazi autó látható, pláne nem az az Apple-é. Kezdjük azzal, hogy ilyen kerekekkel szerelni egy járművet nagyjából fizikai és mérnöki képtelenség, de ha ezzel vitatkoznál, azzal már biztosan nem fogsz, hogy ha valóban ilyen autót csinálna a cupertinói cég, igen komoly pert kapna a nyakába a Mercedes ügyvédeitől. A videóban látható autó ugyanis egy az egyben a Mercedes AMG Vision GT nevű tanulmányautója, csak épp almás logóval az orrán.

Ha még ezek után sem lenne egyértelmű, leírjuk, hogy

a fenti klip főszereplője teljes egészében számítógépes képalkotás eredménye, és az ég adta világon semmi köze nincs a valósághoz.

És ezt olvastad már?
Hulk is elfogadná ezt a rendesen kipattintott Suprát