Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Vantage az Aston Martin belépőmodellje, amiben az AMG-től származó V8-as motor dolgozik, és már ehhez is szériafelszerelés volt az automata sebességváltó. Most azonban kijött belőle a kézi váltós kivitel, hét fokozattal.

2017-ben jelent meg az Aston Martin belépőmodellje, a Vantage új generációja, amit a Mercedes-AMG-től származó 4 literes biturbó V8-assal szereltek, 510 lóerőre és 685 Nm-re volt képes, és szériában adták hozzá a nyolcfokozatú automata sebességváltót. Ha mégis inkább szeretnél kuplungozni, akkor a most bemutatott változata lesz neked való.

A Vantage AMR kézi váltót kapott, hét fokozattal, ahol a kettes és hármas egy síkon helyezkedik el, vagyis gyorsabban lehet áthúzni a kart az egyikből a másikba.

amire azért nem lehet panaszkodni. A végsebessége ugyanúgy 314 km/óra.

Limitált szériáról van szó, csak 200 darabot építenek belőle, amit eleinte csak négyféle színben lehet választani. Az utolsó 59 példány pedig még ezen belül is különkiadás lesz, a Vantage 59 sorozattal a 60 éve, 1959-ben aratott 24 órás Le Mans-i győzelemre emlékezik a gyártó.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.