Keszthelyi Vivien újabb szintet lépett az autóversenyzői karrierjében. Még csak nemrég szerezte meg a jogosítványát, de már több szezon tapasztalata áll mögötte, idén pedig az Audi TT-ről a jóval erősebb R8 LMS GT-re vált, amivel a Hungaroringen is láthatod versenyezni.

Még mindig utánpótláskorúnak számít, és furcsán hangzik, hogy csak nemrég szerezte meg a jogosítványát a 17 éves Keszthelyi Vivien, hiszen már évek óta vezet, méghozzá nem is lassan. Sok társához hasonlóan a helyi Suzuki Swift-kupában kezdte a versenyzést, akárcsak Michelisz Norbi, de két év múlva már Audi TT-re váltott, amivel a kategóriájában megnyerte a közép-európai túraautó-bajnoki címet.

A típus maradt, de 2017-ben már a nemzetközi TT kupában indult, ahol azonos autókkal rendkívül szoros a küzdelem, a mezőny körideje gyakran egy másodpercen belül van. Vivien a 13. helyen zárta a bajnokságot, és idén máris szintet lép azzal, hogy egy másik sorozatban, az újonnan létrehozott Audi R8 LMS GT kupában indul. A versenyekre a DTM betétfutamaként kerül sor, ezért a Hungaroringen is láthatod vezetni június elején.

Nagy váltás lesz a 300 lóerős, elsőkerék-hajtású TT után az 500 lóerős, hátsókerék-hajtású, V10-es R8, főleg azért, mert Vivien még nem versenyzett hátul hajtós géppel, társaival ellentétben ő nem gokarttal kezdte a pályáját. De aktív résztvevője az Audi versenyzőakadémiájának, ahol korábbi Le Mans-i menőktől tanulhat el olyan trükköket, mint például azt, hogyan kell egyenes kormánnyal, csak gázzal végigvenni egy kanyart a jégen.

Nem véletlenül esett a választás erre a szériára, hiszen Vivien szeretne minél közelebb kerülni a német túraautó-bajnoksághoz: a végső célja a DTM-ben versenyezni, ami eddig még egy magyar autóversenyzőnek sem sikerült. Mint mondja, mindig van mit tanulnia, és olyan fiatal, hogy erre még bőven van ideje, mindenesetre kíváncsian követjük az előmenetelét. A bájos pilótalánynak elég aktív Instagram jelenléte is van, amit itt követhetsz.

Audi TT cup #7 Vivien Keszthelyi[/caption]

És ezt olvastad már?
Hókotrót előzni nemcsak hülyeség, de tilos is