Mostanáig a 354 lóerős S5 képviselte a csúcsot az Audi kétajtós kupéjának kínálatában, de nagyobb tételben fogadtunk volna rá, hogy RS5 is készül majd belőle. Genfben egy vadonatúj biturbó motorral leplezték le az erős sportkupét.

Mennyei hangú 4,2 literes V8-as szívómotorjával az előző Audi RS5 Coupé ott volt a kedvenc sportkupéink között, most pedig itt az utódja, aminél éppen ettől a nyolchengeres motortól kellett elbúcsúznunk. De az Audi egy vadonatúj 2,9 literes, biturbó V6-ost fejlesztett ki hozzá, ami ugyanúgy 450 lóerős, mint az elődje volt. A maximum nyomatéka azonban 600 Nm, 170-nel több, mint korábban.

Az új RS5 Coupé fogyott is, 60 kilogrammal lett könnyebb, és jelentősen gyorsabbá is vált. Ahol a régi modell 4,5 másodperc alatt gyorsult százra, ott az új már 3,9 másodperc alatt képes erre, a végsebességét pedig nem korlátozták 250-re, egy csomag megrendelésével 280 km/óráig lendülhet ki a mutató. Az izmosabb külsővel is mindig elegáns stílusú RS5 Coupé akár 20 colos kerekeket is kaphat, és ha tehetnénk, ebben a vörös színben választanánk.

És ezt olvastad már?
Igazi ritkaság az olaszoknak készült francia sportautó
További cikkeink a témában