Az autótolvajok gyakran egy keresett modellre szakosodnak, de ez a spanyol bűnöző egy egész gyűjteményt lopott össze olyan legendás típusokból, amelyek biztosan ott szerepelnek az álomautóid között.

A spanyol rendőrség nemrég letartóztatott egy 42 éves férfit, aki ellopott egy generátort egy építkezésről. Majd amikor átkutatták a házát, egy raktárban egészen elképesztő autógyűjteményt találtak. A 26 autóból álló kollekciót különféle európai országokból lopták el, és amint a lista mutatja, a tolvajoknak nagyon is jó ízlése volt.

Az ellopott autók közt voltak klasszikus sportmodellek, mint a Peugeot 205 GTi és a középmotoros Renault R5 Turbo, német túrakocsik, mint a BMW M3 első két generációja és a Mercedes 190 2.5-16 Evo II, valamint több legendás raliautó utcai változata, mint a Lancia Delta Integrale, a Subaru Impreza STi, a Mitsubishi Lancer Evo, valamint a Ford Escort és Sierra Cosworth.

Ha fel kellene sorolnunk egy ütős listát a kedvenc autóinkról, akkor aligha választhatnánk jobban, mint ez a spanyol tolvaj.

A férfit nemcsak a generátor és az autók ellopása miatt állították elő, mivel fegyvereket és 15 ezer euró készpénzt is találtak nála. A rajtaütéskor éppen az alvázszámot távolították el az autókról, amelyek a nyomozás végén várhatóan visszakerülnek a tulajdonosaikhoz.

Ha tehetnénk, akkor ezt a gyűjteményt is megszereznénk:

7 legendás raliautó, ami most egyben eladó

Lancia Stratos, Ford RS 200 és első tulajos Audi Sport Quattro is akad a példás kollekcióban.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában