Hamarosan befejeződik az Aventador pályafutása, és ezzel együtt búcsúzik a számára kifejlesztett V12-es is, de gyorsan kiderült, hogy nem marad 12 hengeres motor nélkül a Lamborghini.

Pár napja mutatta be a Lamborghini az Aventador legújabb változatát, és az Ultimae a nevéhez illően egyben az utolsó is, hiszen a 2011-ben megjelent csúcsmodellnek hamarosan befejeződik a gyártása.

Limitált szériával búcsúzik, nem lesz több Lamborghini Aventador

Minden eddiginél erősebbre húzták benne a V12-est.

Az utódja már készül, és a márka vezérigazgatója, Stephan Winkelmann elárult róla néhány részletet az Autoblognak adott interjújában.

Furcsán hangzik, de az Aventador 6,5 literes V12-ese még csak a második motor volt, amit a márka valaha kifejlesztett.

Korábban minden modellhez azt a V12-est használták, amit Giotto Bizzarrini tervezett a hatvanas évek elején, és 1963-ban még 3,5 literes volt, utoljára pedig a Murciélago motorházában 6,5 literes és 650 lóerőre képes.

Winkelmann szerint az Aventador utódja számára egy vadonatúj V12-est fejlesztenek, és ez

a Lamborghini történelmének harmadik 12 hengeres erőforrása lesz, amit az alapoktól terveztek újra.

A rajongók örömére továbbra is szívómotor lesz, de a legújabb elvárások teljesítéséhez elkerülhetetlenül egy elektromos hibrid rendszer kapcsolódik majd hozzá.

A Lamborghini első hibridje egyébként az Aventador alapjára épített Sián volt, de még ahhoz képest is vadonatúj lesz a készülő szuperautó hajtása.

Minden idők legerősebb Lamborghinije lett a márka első hibridje

A neve Sián, és csak 63 példány készül belőle.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában