Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A mobiltelefonoknál elterjedt powerbankek mintájára cserélgető töltőpontokat talált ki a Volkswagen. A telepről egy tucat lemerült elektromos autót lehetne feltölteni.

Az elektromos autók terjedésével egyre nagyobb szükség lesz töltőpontokra, amiből talán már most is kevés van. A 2020-as években pedig komolyan rákészül az elektromos autók terjedésére a Volkswagen, ezért azon is gondolkodnak a cégnél, hogyan lehetne ezeket az autókat ellátni energiával. Az egyik ötlet a mobiltelefonoknál ismert powerbank autós változata.

Az elektromos autók akkumulátorai egy idő után vesztenek a kapacitásukból, de pufferként még használhatók, és ilyen telepek kerülnek a hordozható töltőpontba is.

A telepről egyszerre négy autót lehet tölteni, kettőt egyen-, kettőt pedig váltóárammal, de akár elektromos kerékpárok is feltölthetők róla.

Persze ha az áramellátás megoldott, akkor hagyományos 30 kilowattos töltőoszlopként is képes működni a formás kis állomás.

Az első mobil töltőpontok tesztjét idén kezdik Wolfsburgban, majd jövőre más városokban is feltűnhetnek majd a Volkswagen bárhová lerakható elektromosautó-töltői, a gyártás kezdetét is 2020-ra teszik.

Ezt az új Volkswagent már lehetne róla tölteni:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.