Már a tesztköröket futja a jövő elektromos hajtású Volkswagenje
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy sor tanulmányautóval jelezte a Volkswagen, hogy komolyan gondolja az elektromos autózást, és ezek közül a Golf-méretű ID Neo lesz az első, ami gyártásba kerül. A márka most megmutatta az egyelőre még álcázott prototípusokat.

Elektromos autója most is van a Volkswagennek, de már az e-up! és az e-Golf utáni korszakot készíti elő a márka. A jelenlegi típusokkal ellentétben nem egy benzines modell átalakított változatáról lesz szó, hanem eleve elektromos hajtásúnak tervezett autóról. A mérnökök ezért sokkal szabadabban alakíthatták ki a berendezését.

A 4,25 méteres hossza megfelel a kompakt autóénak, de a 2,8 méteres tengelytávja jóval tágasabb utastér kialakítását tette lehetővé. Az akkumulátort a padlóba, a motort a hátsó kerekekhez építették.

A formája is eltér attól, amit a Golfnál hosszú ideje megszoktunk.

A prototípusokról most közzétett képek megerősítik, hogy nagyvonalakban az ID Concept alakja kerül gyártásba, de a fényszórókat és a hátsó lámpákat, a kilincseket és a tükröket hagyományos darabokra cserélik. A nagy kerekei egy kicsit a BMW i3-éra hasonlítanak.

A műszaki részleteket egyelőre nem árulta el a Volkswagen, a tanulmányautót 170 lóerős elektromotor mozgatta, a 48 kilowattórás akkumulátor egy feltöltéssel 300 kilométer megtételére elegendő.

Jelenleg a márka vezetése, mérnökök és újságírók tesztelik a prototípusokat Dél-Afrikában, itt készültek a fényképek is. A gyártása 2019 végén kezdődhet meg Zwickauban, a forgalmazása 2020-tól indul, és

Nézd meg, milyen volt tanulmányként:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.