Nem elég, hogy furcsa kormánykereket kap a megújult Tesla Model S, az irányjelző és még az irányváltó kart is lespórolták róla. Úgy tűnik, hogy Elon Musk nagyon bízik a mesterséges intelligenciában.

A megújult Tesla Model S nem a külsejével, és még csak nem is a teljesítményével keltett feltűnést, azt eddig is mindenki tudta, hogy az amerikai márka autói villámgyorsak.

Az igazi meglepetést a belső tér jelenti, ahol a hagyományos helyett űrhajószerű kormányt találsz, és mint kiderült, nemcsak a bajuszkapcsolók, hanem az irányváltó kar is hiányzik róla.

A Teslában eddig a jobb oldali bajuszkapcsolóval lehetett az előre- és hátramenet, illetve a parkolóállás között váltani, akárcsak a Mercedesekben. A legújabb Model S-ből azonban teljesen hiányoznak ezek a karok a kormány mögül.

Az irányjelző, a fényszóró és az ablaktörlő piktogramjai a kormány küllőire kerültek, de mi a helyzet a váltóval?

Az új Model S a körülötte lévő akadályok és a navigációs térkép alapján, a mesterséges intelligencia segítségével találja ki, hogy merre akarsz menni

– és ha mégsem arra, akkor még mindig felülbírálhatod a döntését az érintőképernyőn. A működési elvét nem a Tesla, hanem szokás szerint maga Elon Musk osztotta meg a Twitteren.

Nem vagyunk biztosak benne, hogy a gondolatolvasó irányváltó jó megoldás, amikor még mindig előfordulnak abból adódó balesetek, hogy a fék helyett tévedésből a gázra lépnek. Meg az sem biztos, hogy forgalomba engedik majd minden országban, ahol a Teslát forgalmazzák, de az biztos, hogy újabb lépést jelent az önvezető autók felé.

A furcsa kormánykeréknek mindenesetre már elkészült az alternatívája:

És ezt olvastad már?
Rejtélyes, teljesen elektromos hajtású M-es modellt tesztel a BMW