Az Unimogról eddig is tudtuk, hogy sok mindenre képes, ha terepjárásról van szó, és most egy újabb rekorddal bizonyították a rátermettségét.

Két speciálisan felkészített Unimog teherautó olyan magasra mászott fel, amilyen magasra terepjáró még sosem jutott. A csapat a chilei Atacama sivatagban telepített rádióadóállomásokat, amelyek majd segíthetnek a hegymászók és kutatók kapcsolattartásában, és közben az Unimoggal meghódították a világ legmagasabb vulkánját, az Ojos de Saladót.

A két Unimog a munkája során eljutott a 6100 méteren lévő táborba, majd onnan is tovább indultak, és egészen

6694 méteres tengerszint feletti magasságig kapaszkodtak fel.

Jóval magasabbra, mint ameddig a Top Gear egy régi adásában Clarksonék jutottak: a 6071 méter magas chilei Guallatiri vulkánon 5200 méternél fordultak vissza, mert egyszerűen annyira ritka lett a levegő, hogy nem tudták folytatni.

A korábbi rekordot egyébként ugyanitt, az Ojos del Salado vulkán oldalában állították fel, amikor két chilei férfi egy ’86-ban gyártott Suzuki Samurait vezetett fel 6688 méteres magasságba 2007-ben.

Ez is érdekelhet:

70 éves a brutális Mercedes, ami mindenen átmegy

Mezőgazdasági munkagépnek tervezték a második világháború után, és miután megkapta a Mercedes-csillagot, a márka egyik legértékesebb típusává lépett elő. 70 éves az Unimog.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés