Keveset futott használt autót találni nem könnyű, ha pedig ritka és keresett típusról van szó, akkor jó áron szinte lehetetlen. Most mutatunk egy kivételt, ennek a 25 éves BMW M5-nek ugyan sok gazdája volt, de alig használták.

1988-ban jött ki a BMW M5 második generációja az E34-ből, és már a pályafutása végéről való ez a példány, amit a széria utolsó évében, 1995-ben gyártottak. A motorja ennek megfelelően már a 3,8 literes soros hathengeres, aminek a teljesítményét 340 lóerőre növelték, a váltója hatfokozatú kézi, ezzel hat másodpercen belül gyorsult százra.

A képeken látható példány bejárta a világot, több kontinensen is vezették.

Az európai specifikációjú BMW-t elsőként Japánban helyezték forgalomba, majd a Közel-Keletre került, végül 2019-ben New Jerseyben talált új gazdára.

Mégsem használták sokat, az órája ugyanis 42 ezer kilométert sem mutat, amit a gondos karbantartás számlái is igazolnak.

Az Arctic ezüst fényezésű, Alcantara és szövet kárpitozású M5-nek a felszereltsége is rendben van,

nem hiányzik belőle a légkondicionáló, az elektromos ablakemelő és a napfénytető, a 18 colos kerekein Michelin Pilot Sport abroncsok feszülnek, és a fényezése is hibátlan, csupán az egyik hátsó ajtó festését kellett javítani.

A nagyobb motoros, kézi váltós, balkormányos M5-ből összesen 404 példányt gyártottak,

és ezek egyikére most a Bring a Trailer oldalán lehet licitálni. A világot járt, mégis megkímélt BMW M5-re jelenleg 40 ezer dollárnál tart a licit, ami 11,5 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Mutatunk néhány dolgot, amit talán nem tudtál az E34-es BMW M5-ről

Nézd végig a kilencvenes évek eleji M5 érdekességeit.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés