Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha szerinted a régi autók még stílusosak voltak, és az újak már unalmasak, akkor érdekelhet az Everytimer Automobile alkotása. A német cég műhelyében a 02-es széria stílusában építik át a BMW 1-es Cabriót.

Münchentől nem messze, Weldenben található az Everytimer Automobile műhelye, ahol retró stílusú kabriók születnek nem is olyan régi BMW-technikával. A modellek a hatvanas-hetvenes években gyártott 02-es szériát idézik fel, ami tulajdonképpen a 3-as sorozat elődjének tekinthető. 1967-től 1971-ig a Baur és a Karmann ebből az 1600-asból eredetileg is készített kabriót, limitált példányszámban.

Most ezt a kabriót elevenítik fel, de már a modernebb 1-es sorozat alapjára építve.

A munka során lézeres méréssel vettek mintát egy 02-es kabrióról, ennek segítségével mintázták meg a karosszériaelemeket, amelyek üvegszálas műanyagból készültek, és az eredeti elemek helyére kerültek. A kerek fényszórók és hátsó lámpák, valamint a karcsú hűtőmaszk is az őst idézik.

A 143 lóerős 118i-től a 306 lóerős, hathengeres 135i-ig bármelyik modellből el tudják készíteni a retró kabriót, és mivel nem olcsó munkáról van szó, alapnak érdemes rögtön az utóbbit választani.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.