A 8-as sorozatra már nagyon várunk, a BMW pedig most újabb változatokat villantott meg belőle, az M8-at és a Gran Coupét. A kettő együtt igazi telitalálat, mint azt a genfi autószalonra elvitt tanulmányautó is igazolta.

2017-ben már elárulta a BMW, hogy a 8-as sorozat feltámasztásán dolgozik, egyrészt bemutatott egy sportosan elegáns tanulmányautót, másrészt álcázva már megmutatta az M8 prototípusát. Most egy újabb karosszériaváltozat érkezését jelenti a legújabb koncepciójuk: immár biztos, hogy az elődjének tekinthető 6-os sorozathoz hasonlóan nemcsak kupé és kabrió, hanem négyajtós Gran Coupé is lesz a 8-as szériából.

Méghozzá rögtön M8 Gran Coupé változatban készült el a tanulmányautó, amivel a BMW lenyűgözött mindenkit Genfben. A négyajtós kupé arányai ismét tökéletesek, a megjelenése pedig annyira extravagáns, amennyire csak lehet. Sötétzöld fényezése is elég feltűnő, de erre rátesz egy lapáttal, hogy a hűtőmaszk, a kerékküllők, az ablakkeretek és még a négy kipufogóvég is aranyszínű, míg a tető szénszálas anyagból készült.

Most meg kell elégednünk ennyivel, mert a műszaki részleteket egyelőre titokban tartja a BMW, de abban biztos lehetsz, hogy biturbó V8-as kerül az új modellekbe. A 8-as sorozat feléledésére már nem kell sokat várni, és 2019-ben a 8-as Gran Coupé is befut, M8-asként is.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában