Valtteri Bottas szerint a két csapat egyike az egyetlen lehetséges opció, ha elhagyja a Williamst.

A finn pilóta szerződése 2015 végén jár le, és többen biztosra vélik, hogy Bottas fogja váltani Kimi Raikkönent a Ferrarinál. A Williams pilótája úgy nyilatkozott, hogy ha elhagyja a csapatát, akkor csak egy olyan kaliberű csapatot fog választani, mint az olasz vagy a német.

„Mint pilóta, azonnal szeretnél sikeres lenni. De ha várnod kell a csapat fejlődésére, akkor rengeteg dologról maradhatsz le, és veszíthetsz értékes lehetőségeket. Úgy gondolom, hogy ha valaki a következő pár éven világbajnok szeretne lenni, akkor a legjobb három csapat egyikében kell lennie. Meg kell említenünk, hogy a Ferrari elképesztő lépést tett előre a múlt évéhez képest, és most már nálunk is erősebbek. Közel voltunk hozzájuk, de biztos vagyok benne, hogy nehéz pillanatokat fognak nekünk még szerezni az idény végéig.”

Bottas szerint jelenleg az is egy kívánatos opció számára, hogy hosszabbítson a Williamsszel, hiszen a csapata még nem ért a teljesítménye csúcsára.

„Mi is jó nagy lépést tettünk előre, és azon is tudtunk javítani, ahogyan maga a csapat működik. Sokkal profibbak vagyunk, mint egy éve. Minden egyes újítás, amit felteszünk a kocsira, működik, ami szintén egy nagyon bíztató jel, és magabiztos vagyok, hogy tudunk még jobbak lenni.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában