Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Valtteri Bottas ugyan (egyelőre még) nem sietteti, de szeretné, ha gyorsan lezajlanának a tárgyalások a Mercedesszel a szerződését illetően.

A siralmas 2018-as idény után Valtteri Bottas roppant meggyőzően kezdte az új idényt – két győzelem, két második hely, egy leggyorsabb kör –, amelyet négy futam után vezet csapatársa előtt egy ponttal. Ugyanakkor jövője a Mercedesnél bizonytalan, legalábbis a formális részt tekintve, ugyanis szerződése 2019 év végén lejár, de a csapat élhet a plusz egy éves opcióval, amennyiben úgy gondolja, hogy a finnel képzeli el a jövőjét.

Jelen állás szerint sokkal inkább az a biztos, hogy Bottas maradni fog – és erre engednek következtetni Toto Wolff csapatfőnök szavai is –, ugyanakkor a pilóta szeretne minél előbb pontot tenni az ügy végére:

Bottastól lehet azt is tudni, hogy egyelőre még nem esett szó a következő évről, a munkára, a győzelemekre és a világbajnokságra koncentrál ő is és a csapat is, ugyanakkor nem akarja, hogy a tárgyalások elvonják a figyelmét a versenyzésről.

(Forrás: f1i.com, fotó: Mercedes-AMG Petronas Motorsport)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.