Nem először nyúlt hozzá a Brabus a G-osztály új generációjához, de újra sikerült felülmúlniuk az eddigit. A Mercedes legendás terepjárójának az AMG változatát vették alapul, és 800 lóerőt hoztak ki a V8-asából.

Nem tudjuk elképzelni a helyzetet, amikor valakinek nem elég a 4,5 másodperces gyorsulás a G 63 AMG-ben, amihez az 585 lóerőre és 850 Nm-re képes biturbó V8-as segíti a Mercedes terepjáróját. De akinek a soknál is több kell, a Brabus irodájában jó helyen jár. A német tuningcég nem először dolgozta át a G-osztályt, a genfi autószalonon mutatták meg a legújabb alkotást.

A Brabus 800 Widestar, mint a neve is mutatja, 800 lóerőre és 1000 Nm nyomatékra képes V8-ast kapott, amivel már 4,1 másodperc alatt eléri a százas tempót.

A karosszériáját pedig alaposan ki is szélesítették hozzá, a szénszálas anyagból készült idomok alá 23 colos kerekek kerültek. A barna bőrbe varrt, lounge hangulatú utastér érdekességei a tetőre tett számlapok a hátsó utasoknak, és a csillagos égboltot mintázó tetőkárpit.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Nahát, milyen jópofa magyar hidak vannak!