A tuningcégek általában a teljesítményt növelik, és nem a fogyasztást csökkentik, de a Brabus által felkészített Mercedes-AMG EQS esetén nem ez történt. Az elektromos hajtású limuzin eddig is elég izmos volt, és most már tovább is megy egy feltöltéssel.

A Brabus nem először tesz áramvonalasabbá egy Mercedest, régebben már a W124-esből is építettek olyan prototípust, aminek világrekordnak számított a légellenállása. Nemrég az EQS-ből hoztak ki még nagyobb hatótávot, most pedig az AMG változatát is kezelésbe vették, és ezúttal sem a teljesítményt fokozták.

A Mercedes-AMG EQS 53 4Matic ugyanis éppen elég izmos már a gyári változatban is,

3,4 másodperc alatt gyorsul százra, 761 lóerő a teljesítménye, ezért ehhez nem is nyúltak a Brabusnál. A 0,20-as légellenállási együtthatója is példás, ezt azonban tovább csökkentették néhány ügyes aerodinamikai fogással, például szénszálas anyagból készült légterelőkkel.

A futóművet elöl 15, hátul 20 milliméterrel ültették, és ezzel az EQS 53 AMG légellenállási együtthatója hét százalékkal csökkent, ugyanennyivel nőtt az 563 kilométeres hatótávja is. A Brabus szerint különösen

100 és 140 km/óra közötti sebességnél takarékosabb az autó, ami a sokat utazóknak lehet jó hír.

Ez is érdekelhet:

A Brabus még áramvonalasabbá tette a Mercedes elektromos limuzinját

Nem a teljesítményt növelték, hanem a légellenállást csökkentették.

SUV-ként is megjelent a Mercedes elektromos csúcsmodellje

Hét üléssel és 600 kilométer feletti hatótávval jön az EQS SUV.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában