A legújabb Brabus készítésekor a luxusjachtok világából merítettetek ihletet, és mielőtt azt hinnéd, hogy a fenséges S-osztály Cabriolet alapjára készült a modell, hozzá kell tennünk: egy tuningolt Smart adta az alapokat.

Lehet, hogy aprócska a Smart, de attól még idézheti a luxusjachtok világát. A Brabus ezúttal a lenyűgöző hajóiról ismert Sunseeker közreműködésével készítette el legújabb modelljét, és ahelyett, hogy egy fényűző S-osztály Cabriolet adta volna az alapokat, a cég legkisebb kabrióját alakították át.

Mégis mitől lesz hajószerű egy Smart?

Azt mondják, az éjfekete fényezése az óceán mélyének színét idézi, de nem ettől lesz hajós hangulatú a Smart. Hanem attól, hogy az üléseit világos bőrrel borított fotelekre cserélték, mint amilyeneket a jachtokon is találsz, az utastér és a csomagtér padlóját pedig teakfa burkolattal látták el. A Sunseeker Limited Edition tényleg limitált széria, mert összesen 10 darab gyártását tervezik, elég jelentős, 60 ezer eurós, azaz 19 millió forintos áron.

Csak ennyi, vagy másban is különleges?

A Brabus nem elégedett meg a hajós hasonlattal, rendesen tuningolta is a kiskocsit. A kiszélesített kerékjáratok alá 18 colos könnyűfém kerekek kerültek, és a motor sem maradt érintetlen. A 900 köbcentis, háromhengeres, turbós motor 125 lóerőre és 200 Nm-re képes, amivel 175 km/órával is száguldhat az apró kabrió. A motor hangját három kipufogóvég kürtöli világgá, és a stabilabb útfekvés érdekében a futóművet is leültették.

Mi értelme van az egésznek?

Nem ez az első hajós utalású kisautó, a Fiat éppen a Rivával közösen készített hasonló szériát. Lehet, hogy nem sok értelmét látod, pedig egy jacht mellé hasznos lehet egy ilyen kisautó. A kikötőben horgonyzó hajóról ugyanis néha be kell ugrani a városba, és egy S-osztály nem éppen praktikus, ha a tengerparti óvárosok szűk utcácskáiról van szó. Nem látjuk elképzelhetetlennek azt sem, hogy van az a hajó, amire lazán fel is lehet dobni ezt a Smartot.

És ezt olvastad már?
Ilyen egyszerű driftgépet építeni